Održana manifestacija „Ćirilično pismo i gusle, simbol srpskog identiteta“

0

VIŠEGRAD – Manifestacija „Ćirilično pismo i gusle, simbol srpskog identiteta“ održana je danas kod Ćuprije na Drini u organizaciji Guslarskog društva „Rade Jamina“ iz Višegrada.

Predsjednik Guslarskog društva Darko Lečić rekao je da se ovom manifestacijom nastavlja kontinuitet njegovanja srpske tradicije, običaja, ćiriličnog pisma i drevnog srpskog instrumenta gusala.

„Imali smo dvadesetak učesnika, mnogo manje nego prethodnih godina zbog aktuelne situacije sa virusom korona, ali se nadamo da će u bliskoj budućnosti sve naše manifestacije biti organizovane u punom kapacitetu“, dodao je Lečić.

Član Muške izvorne pjevačke grupe „Sveti Đorđe“ iz Novog Goražda Radoš Drekalović izrazio je zadovoljstvo učešćem na ovoj manifestaciji u Višegradu, gdje se, kako je rekao, uvijek lijepo druže, pjevaju i čuvaju srpsku tradiciju.

Zamjenik načelnika opštine Višegrad Mladenko Tasić rekao je da opština nastoji, što će i nastaviti, da pomogne sve manifestacije kulturnog sadržaja u ovoj lokalnoj zajednici, ali da su ove godine uskraćeni za dosta njih zbog epidemiološke situacije.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije i opštine Višegrad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare