Održana konstitutivna sjednica

0

ROGATICA – Za predsjednika Skupštine opštine Rogatica izabran je Ninoslav Prelić /SNSD/, a za potpredsjednika Đoko Razdoljac /PDP/ na danas održanoj konstitutivnoj sjednici.

Jeleni Karadžić povjeren je još jedan mandat na funkciji zamjenika načelnika opštine Rogatica, a za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine imenovan je dosadašnji sekretar LJubiša Tomić.

Imenovani su vršioci dužnosti načelnika Odjeljenja za opštu upravu Andrijana Nešković, Odjeljenja za upravljanje lokalnim razvojem, privredu i društvene djelatnosti Desimir Despotović, Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Biljana Simić, Odjeljenja za finansije Tijana Brkić i Odjeljenja za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije Željka Kojić, saošteno je iz opštine.

Izabrani su članovi stalnih radnih tijela Skupštine opštine, i to komisije za propise, budžet i finansije, nagrade i priznanja, pitanja mladih, mjesne zajednice, zaštitu okoline, kulturno i prirodno nasljeđe, zatim etički odbor, te odbori za zaštitu ljudskih prava, vjerska pitanja i predstavke, regionalnu i međunarodnu saradnju, zdravlje, kulturu i sport.

Za djelovanje u okviru skupštinske većine izjasnili su se osam odbornika iz SNSD-a Mladen Lakić, Ninoslav Prelić, Siniša Janković, Željka Vukašinović, Danka Kušić, Slaviša Racković, Miloš Novaković i Radoš Zimonjić, dva odbornika iz PDP-a Đoko Razdoljac i Ratomir Bojat, te Nikola Tešević iz Demosa i Velibor Đurić iz Ujedinjene Srpske.

Načelnik opštine, zamjenik načelnika, predsjednik i potpredsjednik Skupštine, odbornici i v.d. načelnika odjeljenja položili su zakletve.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić je svim odbornicima čestitao početak rada i izrazio zadovoljstvo što je prva sjednica novog saziva održana u korektnoj i demokratskoj atmosferi.

„Dobro bi bilo da nas u ovom mandatu krasi jedinstvo i da naša borba bude borba za neke ideje kako da ovaj grad učinimo što boljim za život, a da energiju ne trošimo na međusobne sukobe, jer od toga nemamo nikakve koristi“, poručio je Jagodić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare