Održana konstitutivna sjednica Nadzornog odbora

0

Na Palama je danas održana konstitutivna sjednica novog Nadzornog odbora „Elektrodistribucije“ Pale, nakon što je Skupština akcionara ovog preduzeća 18. decembra razriješila stari i imenovala privremeni, te usvojila uslove za raspisivanja konkursa za izbor članova novog odbora.
Nakon tročasovnog zasjedanja niko od članova novoimenovanog Nadzornog odbora nije želio da se obrati novinarima.

Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu 18. decembra donio je rješenje kojim se odgađa izvršenje odluke Skupštione akcionara o razrješenju članova Nadzornog odbora i imenovanju članova privremenog.

U rješenju suda, koje je podjeljeno novinarima, navodi se da ova mjera ostaje na snazi dok je sud ne ukine ili ne zamjeni mjerom obezbjeđenja.

„Izvršenje pobijanih odluka bi bilo protivnom javnom interesu, te bi dovelo, ne samo do nastupanja štetnih posljedica za predlagača i sve ostale članove Nadzornog odbora, nego bi u znatnoj mjeri narušilo javni interes“, navodi se u obrazloženju rješenja.

Osim toga, kako se navodi u obrazloženju, izvršenje pobijanih odluka bi dovelo do štetnih posljedica po tuženog kao javno preduzeće, s obzirom da ono obavlja djelatnost od opšteg interesa, pa je određivanje privremene mjere osnovano u skladu sa Zakonom o privrednim društvima Republike Srpske.

Na ovo rješenje nije dozvoljena žalba.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare