Održana humanitarna priredba povodom Dana volontera

0

Na Palama je večeras, povodom 5. decembra – Međunarodnog dana volontera, održana humanitarna priredba i uručene zahvalnice najzaslužnijim volonterima u ovoj godini.

Sekretar Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale Jelena Petrović rekla je novinarima da će novac od ulaznica biti uplaćen za humanitarnu akciju Srednjoškolskog centra Pale pod nazivom „Sendvič više“.

„Akcija je organizovana za učenike koji su u teškoj materijalnoj situaciji, kako bi i oni dobili užinu“, navela je Petrovićeva.

Ona je istakla da se Odbor svake godine trudi da nagradi najvrijednije volontere, te da su ove godine zahvalnice dobili svi nastavnici osnovnih škola sa područja opštine Pale koji vode sekcije Crvenog krsta, kao i Srednjoškolski centar i muzički bend.

Petrovićeva je naglasila da se večerašnja priredba bavila i problemom ugroženosti mladih u saobraćaju jer je u posljednjih godinu dana tri učenika Srednjoškolskog centra Pale tako stradalo.

Profesor Srednjoškolskog centra Pale Jelena Gaon Vasić rekla je da školska sekcija Crvenog krsta postoji sedam godina i da su članovi pokazali veliku ozbiljnost u radu i entuzijazam.

„Mnogo je projekata koje smo radili – prikupljanje odjeće i obuće za socijalno ugroženu djecu, razne prezentacije, radionice, predavanja i humanitarne akcije“, kaže Vasićeva.

Peti decembar se u svijetu obilježava kao Dan volontera, a ustanovile su ga UN 1985. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare