Održana hronometarska trka

0

Na Palama je danas održana hronometarska trka na kojoj je učestvovalo oko 80 takmičara iz 35 zemalja u okviru kvalifikacione trke za Svjetsko prvenstvo u biciklizmu.

Direktor trke Vladimir Kuvelja rekao je novinarima da su Pale više puta bile domaćin „Trke kroz Srbiju“, tako da nije prvi put da dočekuju jednu profesionalnu trku.

„Vožnja na hronometar je jedna od najtežih disciplina i uvijek otvara velike događaje, a vidjeli smo danas takmičare iz 35 zemalja koji su došli i zadovoljni su sportskom manifestacijom“, rekao je Kuvalja.

Biciklisti su vozili oko 20 kilometara po stazi koja nije bila nimalo laka, jer je bila pola uzbrdo, a pola nizbrdo.

Kuvalja kaže da ih u nedjelju, 15. avgusta očekuje drumska trka sa oko 500 takmičara. Start je u Istočnom Novom Sarajevu ispred sportske dvorane na Trgu Srbija, pa preko Sarajeva, Trebevića-Brusa i Jahorine.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da ovo što se danas dešava na području lokalne zajednice je fantastično, posebno revijalni dio ovog velikog sportskog događaja.

Jugović ističe da je oko 80 takmičara učestvovalo u trci na vrijeme /hronometar/, koje je najteži dio trke i da se sve se dešava zbog Svjetskog prvenstva koje će biti organizovano u oktobru na Palama.

„Pokazali smo da mi na Palama možemo da organizujemo važne sportske događaje zahvaljujući svima na području grada Istočno Sarajevo, a posebno tehičkom organizatoru. Sve se odvija kvalitetno i možemo biti ponosni što smo dio ovoga“, naglasio je Jugović.

On kaže da je njemu i svim Paljanima pripala čast da budu dio manifestacije, da će i dalje pokušavati da se predstave na najbolji način, kako bi dobili i neka sljedeća prvenstva, poput prvenstva u džudou koje će biti održano krajem avgusta.

Prije trke na hronometar, u revijalnom dijelu sportskog događaja, DŽiju-džicu klub „Jahorina“ organizovao je trku za djecu, koja su se takmičila na biciklu, trotinetu i rolerima, a dodijeljene su im i medalje.

U Istočnom Sarajevu sinoć je svečano otvorena kvalifikaciona biciklistička trka „UCI Gran fondo serija 2021“, kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u biciklizmu, koje će u oktobru biti održano u ovom gradu.

Svjetsko amatersko prvenstvo u biciklizmu Serije „Gran fondo“ biće održano od 5. do 10. oktobra u Istočnom Sarajevu.

Najbolji Holanđanin Hugerland i Luksemburžanka Faber

Holanđanin DŽoni Hugerland i Luksemburžanka Kler Faber imali su najviše uspjeha na trci hronometra u kvalifikacijama svjetske serije za „Gran fondo“ Svjetsko amatersko prvenstvo u biciklizmu, saopšteno je iz Biciklističkog saveza BiH.

„Bilo je odlično, staza vrlo dobra i brza, baš onakva kakva treba da bude za hronometar. Sjajno se zabavljam, Jahorina, Pale i Istočno Sarajevo su mi se svidjeli i jedva čekam nedjelju da se okušam na stazi koju sam već danas isprobao“, rekao je tridesetosmogodišnji Hugerland.

Kada se gledaju sve starosne takmičarske kategorije, najviše uspjeha imali su biciklisti iz Slovenije koji su uglavnom dominirali.

Sutra je dan odmora, a u nedjelju sa Trga Srbija od 10.00 časova startuje drumska trka u dvije kategorije – mediofondo na 64 kilometra i granfondo na 100 kilometara.

Obje trke završavaju na Jahorini, a očekuje se da prvi biciklisti na cilj dođu oko 12.30 časova.

Svjetsko amatersko prvenstvo u biciklizmu Serije „Gran fondo“ biće održano od 5. do 10. oktobra u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare