Одржана едукација о новим терапијама лијечења карцинома плућа и јетре

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – У Болници „Србија“ у Источном Сарајеву љекари Универзитетско-клиничког центра Републике Српске одржали су едукацију о новим терапијама у лијечењу карцинома плућа и јетре, саопштено је из ове здравствене установе.

Предавања о имунотерапији карцинома плућа и јетре у Републици Српској, као и унапређењу сарадње између онколошких центара када је у питању лијечење пацијената одржали су специјалиста пулмологије Мирко Станетић из Универзитетско-клиничког центра Републике Српске, Саша Јунгић интерниста-онколог и предсједник Удружења онколога Републике Српске и специјалиста пулмолог/онколог болнице „Србија“ Анита Ковачевић.

„У свим сферама онкологије покушавамо да направимо искорак, тако и у пулмолошкој онкологији. Жеља нам је да плућна онкологија, односно онкологија у цијелости буде доступна за све становнике и све установе у Републици Српској“, истакао је Станетић.

Он каже да је циљ овог предавања да се колегама покажу могућности данашњег лијечења и које је искораке направио Фонд здравственог осигурања Републике Српске у дистрибуцији лијекова према локализацијама тумора, али и према здравственим установама и на тај начин приближи се лијечење самим пацијентима заједно са колегама који са њима сарађују.

„Колегама ћемо представити нове ставове и сазнања о могућностима дијагностике и лијечења у свијету, па и код нас у Републици Српској“, истакао је Јунгић.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare