Održana druga „DiplomatSki“ trka ambasadora

0

Druga po redu „DiplomatSki“ trka slaloma na kojoj je danas učestovalo 60 takmičara, predstavnika 18 ambasada i međunarodnih organizacija akreditovanih u BiH, održana je danas na Jahorini.

Prema riječima direktora Olimpijskog centra /OC/ „Jahorina“ Dejana LJevnaića, rezultat današnje trke nije bio u prvom planu, a Jahorina je poslala snažnu poruku da su svi dobrodošli na olimpijsku planinu.

„Imidž Jahorine koji šalje u posljednjih nekoliko godina jeste da je Jugoslavija u malom i da su svi gosti dobrodošli, a upravo tako je izgledala danas na trci“, rekao je LJevnaić.

LJevnaić je rekao da je jedan od inicijatora „DiplomatSki“ trke na Jahorini ambasador Slovenije u BiH Damijan Sedar i dodao da OC „Jahorina“ sa ovom ambasadom sarađuje na još nekoliko projekata.

„Imamo pravi prijateljski odnos radi promocije. Sarajevo je poznato po crvenom tepihu, a ovo smo nazvali `bijelim tepihom` i želimo da budemo poznati po tome“, istakao je LJevnaić.

On je podsjetio da je do sada na Jahorini skijalo oko 280.000 skijaša, što je 71 odsto u poređenju sa prethodnom sezonom.

Ambasador Slovenije u BiH Damijan Sedar rekao je novinarima na Jahorini da je jedan od povoda organizovanja trke ambasadora i taj što se naredne godine obilježava 40 godina od Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine.

On je za narednu godinu najavio učešće nekoliko bivših skijaša koji su učestvovali na pomenutim zimskim olimpijskim igrama.

Govoreći o diplomatskoj trci, Sedar je naglasio da su diplomate sa nestrpljenjem čekali ovogodišnje izdanje „DiplomatSki“ trke, te da rezultati nisu bitni koliko osmjesi na licima svih takmičara.

„Bilo nam je lijepo i zadovoljni smo uslugama koje pruža Jahorina. Ovdje je pravi olimpijski duh, a važno je učestvovati i družiti se“, zaključio je Sedar.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare