Održana akcija čišćenja rijeke Mokranjske Miljacke

0

Udruženje sportskih ribolovaca /USR/ „Bistrica“ Pale je održalo akciju čišćenja rijeke Mokranjske Miljacke povodom svjetskog dana voda 22. marta.

Tradicionalno, svake godine Udruženje vrši čišćenje riječnih tokova na teritoriji opštine Pale u više navrata, naročito povodom važnih datuma koji se tiču zaštite životne sredine.

„Apelujemo ovim putem na stanovništvo naše opštine da ne odlažu otpad u riječne tokove, apelujemo na opštinske i republičke vlasti da ozbiljno pristupe rješavanju zaštite izvorišnih zona i riječnih tokova.

Tražimo od opštine Pale da pokrene akciju čišćenja svih riječnih tokova na svojoj teritoriji, da zaposli četiri ekološka kontrolora iz reda demobilisanih boraca kako bi sačuvali naše rijeke, zaštitili ih od neodgovornih firmi i pojedinaca koji odlažu razni otpad hemijskog i organskog porijekla u rijeke.

Za posao zaštite izvorišnih zona i riječnih tokova opština svake godine od naknade za vode dobije oko 100.000 maraka koje nenamjenski potroši…

Ovim putem apelujemo na Vladu RS i inspektorat da se počnu miješati u svoj posao, da izvrše kontrolu utroška sredstava po opštinama od naknade za vode i ostalih sredstava koja se zakonski moraju trošiti za postizanje boljih uslova za zdrav život i podizanje kolektivne svijesti svih građana u borbi za normalan, kulturan i zdrav život.

Tražimo od Vlade da ozbiljno pristupi rješavanju problema oko zaštite riječnih tokova, da uspostavi ozbiljnu saradnju sa Sportsko-ribolovnim savezom.

Mi pozivamo vlasti, udruženja građana, stanovništvo da se pokrenemo, nadamo se da će ovaj apel uroditi plodom i da ćemo ove godine za sva vremena očistiti našu opštinu i čuvati je kao svoju kuću u budućnosti“, stoji u saopštenju USR Bistrica Pale.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/svjetski-dan-voda-ciscenje-mart-2015/] width=[87] height=[87] title=[Akcija čišćenja Mokranjske Miljacke] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

 

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare