Održana 40. redovna sjednica SO Pale

0

Izgradnja gondole na relaciji Pale – Jahorina, čiji su radovi u toku, značajno će unaprijediti turističku ponudu ne samo opštine, nego i cijele Sarajevsko-romanijske regije, zaključeno je na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo rekao je Srni da je dužina trase oko 6,5 kilometara, a vrijednost projekta gondole oko 30 miliona KM.

„Izgradnja gondole potvrđuje opredjeljenje opštine Pale da bude ekološka i turistička sredina. Iako su naše mogućnosti skromne, trudimo se da pomognemo njenu izgradnju,jer je to od velikog značaja za opštinu, Jahorinu i cijelu regiju“, naglasio je Brčkalo.

Nakon današnje sjednice Skupštine opštine, odbornici su posjetili gradilište i izrazili zadovoljstvo dinamikom radova. „Uvjerili smo se da su u toku intenzivni radovi na polaznoj stanici gondole, a investitor nas je informisao o detaljima radova. Tehnički detalji izgradnje gondole mogli bi da budu završeni do kraja godine, ali sve zavisi od finansijskih sredstava“, rekao je Brčkalo.

Napomenuvši da je opština platila dio projektne dokumentacije i riješila imovinsko-pravne odnose, Brčkalo je rekao da je više od polovine sredstava za izgradnju gondole obezbijeđeno, dok se očekuje da druga polovina bude obezbijeđena kroz zakon o javno-privatnom partnerstvu.

Odbornici su konstatovali da je učinjen određeni napredak u oblasti turizma na području opštine, koji se odnosi prije svega na lokalitet Jahorine.

Brčkalo je rekao da je na današnjoj sjednici ukazano na potrebu izgradnje zelene pijace u Palama za šta je neophodno da se u budžetu za narednu godinu planiraju sredstava.

Na sjednici je zaključeno da opština može biti zadovoljna rješavnjem pitanja stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, s obziorm da su sredstavima Vlade i lokalne zajednice izgrađene dvije zgrade za ovu kategoriju lica.

(www.palelive.com / Srna / RTVIS)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments