Održan Vidovdanski sabor

0

ZVORNIK – U Zvorniku je večeras održan Vidovdanski sabor koji je 9. put organizovalo ovdašnje Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Sveti Sava”.

U centru grada nastupile su pjevačke grupe, instrumentalni solisti i folklorni ansambli, pokazujući umijeće kroz igru narodnih kola iz različitih krajeva Srbije i Republike Srpske.

Osim domaćina, KUD-a “Sveti Sava”, nastupili su i kulturno-umjetnička društva “Arija” iz Subotice, “Mladost” iz Pecke kod Osečine, “Maksim Marković” iz Kosjerića, “Rudar” iz Ugljevika i “Hajduk Stanko” iz Šapca.

Po tradiciji, nastupima je prethodilo služenje parastosa i polaganje vijenca na centralni spomenik poginulim borcima, te defile uz narodna kola odigrana na dva mjesta u gradu.

Umjetnički direktor Vidovdanskog sabora Slavica Golić istakla je da je cilj Vidovdanskog sabora da se što više mladih angažuje na njegovanju tradicionalnih igara i običaja, kao i njihovo druženje.

“Cilj nam je bio da što više naših članova odraste kroz ovu manifestaciju i u tome smo uspjeli, jer već drugu godinu, uz našu pomoć, mnogo poslova oko organizacije obavljaju članovi `Svetog Save”, rekla je Golićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments