Održan Vidovdanski koncert horske muzike

0
Održan Vidovdanski koncert horske muzike
ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 30. ЈУНА /СРНА/ - Српско пјевачко друштво "Слога" одржало је вечерас Видовдански концерт хорске музике у Храму Светог Варнаве Хвостанског у насељу Врањеш у Источном Сарајеву.

ISTOČNO SARAJEVO – Srpsko pjevačko društvo “Sloga” održalo je večeras Vidovdanski koncert horske muzike u Hramu Svetog Varnave Hvostanskog u naselju Vranješ u Istočnom Sarajevu.

Osim društva “Sloga”, na koncertu su učestvovali Ansambl pojaca i Kamerni hor Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta Istočno Sarajevo, te Dječiji hor Pravoslavnog centra za mlade “Sveti Petar Sarajevski”.

Dirigent Srpskog pjevačkog društva “Sloga” Stefan Mojsilović rekao je Srni da su se horovi predstavili pravoslavnom crkvenom muzikom i duhovnim kompozicijama domaćih i stranih autora, te izrazio zadovoljstvo što su stanovnici Istočnog Sarajeva imali priliku da to čuju.

“Publika je imala priliku da čuje raznovrsan repertoar. Sve je bilo posvećevno velikom naiconalnm prazniku Vidovdanu”, napomenuo je Mojsilović.

Srpsko pjevačko društvo “Sloga”, osnovano 1888. godine, najstarije je pjevačko društvo u Sarajevu i jedno od najstarijih u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments