Održan Sajam omladinskog preduzetništva

0

MILIĆI – U Milićima danas je održan 7. Sajam omladinskog preduzetništva, na kojem su svoje poslovne ideje predstavili mladi iz Srebrenice, Bratunca, Milića, Zvornika i Vlasenice.
Sajam je rezultat zajedničkog zalaganja za razvoj preduzetništva mladih u regiji Birač kroz projekat „Mladi preduzetnici za društvene promjene“, koji finansira Ambasada Holandije u BiH, a realizuje srebreničko Udruženje „Prijatelji Srebrenice“.

Predsjednik Udruženja „Prijatelji Srebrenice“ Dragana Jovanović kaže da mladima treba dati mogućnost da žive od svoga rada.

Skupu mladih preduzetnika, uz zvaničnike iz pet opština regije Birač, predstavnike međunarodnih organizacija i donatora, prisustvovali su i ambasadori Holadnije i Velike Britanije u BiH Jurian Krak i Edvard Ferguson.

Krak je rekao novinarima da je veoma zadovoljan time što je Holandija partner u ovom poduhvatu.

„Veoma je važno za zajednicu da kreira pozitivnu percepciju u vezi sa preduzetništvom i pomogne mladim ljudima da se angažuju u preduzetništvu“, rekao je Krak.

Na Sajmu je predstavljeno 18 poslovnih ideja mladih preduzetnika i proizvodi 30 učeničkih preduzeća.

Poseban žiri odabrao je pet najboljih poslovnih ideja, koje će dobiti podršku Fonda za razvoj omladinskog preduzetništva, ustanovljenog uz pomoć Ambasade Holadnije, pet opština u regiji Birač, UNDP-a i drugih donatora, kao i priliku da pokrenu svoje „start-ap“ biznise.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare