Održan roler kup, pobjednik smučarski klub “Romanija”

0

Tradicionalni Roler kup “Pale 2019” okupio je sinoć šezdesetak takmičara iz Republike Srpske, BiH, Srbije i Hrvatske, a sveukupni pobjednik je Smučarski klub “Romanija” Pale.

Ova sportska manifestacija, koja se organizuje u skladu sa FIS standardima, održana je u organizaciji Ski saveza BiH, uz tehničku organizaciju Smučarskog kluba “Romanija”.

Predsjednik Smučarskog kluba “Romanija” Miroslav Goreta rekao je novinarima da su se učesnici takmičili u sedam kategorija na stazi dužine 1.500 metara, koja je markirana duž centralnih gradskih ulica.

Goreta je napomenuo da su takmičili učesnici dječijeg biatlon kampa, kojima je klub “Romanija” bio domaćin, a plod je međunarodne saradnje komisije za biatlon Ski saveza BiH i Hrvatskog biatlon saveza.

Prema njegovim riječima, kamp, kao i Roler kup, predstavlja pun pogodak za razvoj i popularizaciju ovog olimpijskog sporta među djecom, što je garancija za dobru budućnost nordijskih smučarskih disciplina u regionu.

Goreta je istakao da Smučarski klub “Romanija”, koji se više puta dokazao kao dobar domaćin velikih takmičenja, ima realno ostvarivu ambiciju da Roler kup uvrsti u sportski kalendar evropskih ski asocijacija.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su pokrovitelji ovog sportskog događaja, koji je uvršten i u zvaničan program Gospojinskih svečanosti, manifestacije organizovane povodom Dana i krsne slave opštine 28. avgusta.

Jugović izrazio zadovoljstvo što je kup, koji je održan treći put, okupio veliki broj mladih takmičara.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

  Pretplatite se  
Obavjesti me o