Održan prvi međunarodni “Balkan kup”

0

Reprezentativac BiH Stefan Lopatić apsolutni je pobjednik međunarodnog takmičenja u biatlonu “Balkan kup”, na kojem je učestvovalo oko 60 takmičara iz sedam zemalja iz regiona.
Takmičenje je održano juče i danas u muškoj i ženskoj konkurenciji na stazama Nordijskog ski-centra “Dvorišta” na Jahorini.

Kod juniora na 12,5 kilometara pobijedio je Rares Runčanu iz Rumunije, te njegov sugrađanin David Folea na 7,5 kilometara.

U ženskoj juniorskoj konkurenciji na trci od 10 kilometara danas je pobijedila reprezentativac BiH Anastasija Vojnović, a u kategoriji na 7,5 kilometara Rumunka Adelina Rimbeu.

Lopatić, koji je i član Smučarskog kluba “Romanija”, izrazio je zadovoljstvo pobjedom, kao i organizacijom takmičenja.

“Nedavno sam došao sa evropskog takmičenja iz Poljske, koje je sličnog karaktera i mogu reći da nimalo ne zaostajemo za njima. Sve je zaista dobro pripremljeno, pokazali smo da možemo parirati ozbiljnim državama u organizaciji”, ističe Lopatić.

Sekretar paljanskog Smučarskog kluba “Romanija” Tanja Karišik Košarac rekla je da je organizacija ovog bitnog takmičenja povjerena klubu, jer su se prilikom organizacije Evropskog olimpijskog festivala mladih /EJOF/ pokazali kao vrhunski organizatori i odlični domaćini.

Ona je najavila da u narednom periodu očekuju još većih takmičenja na “Dvorištima”, te zahvalila svima koji su im pomogli u organizaciji i podržali takmičenje.

Tehnički delegat Međunarodne biatlon federacije /IBU/ Robert Kontak rekao je nakon završenog takmičenja da su organizatori opravdali njihovo povjerenje, te podigli ljestvicu za organizaciju takmičenja vrlo visoko.

Organizator takmičenja Tomislav Lopatić pohvalio je Stefanov nastup i ostvareni rezultat, te izrazio nadu da će ovo takmičenje sljedeće godine biti masovnije.

Organizator Prvog regionalnog kupa jugoistočne Evrope u biatlonu je bio Ski-savez BiH, a tehnički organizator Smučarski klub “Romanija” sa Pala.

Pokrovitelj takmičenja je Međunarodna biatlon federacija /IBU/, takmičenje su podržali i Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Grad Istočno Sarajevo, opština Pale, kao i prijatelji i sponzori kluba.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments