Održan prvi dio Zimskog matematičkog kampa

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održan prvi dio Zimskog matematičkog kampa na kojem je učestvovalo 38 učenika osmih i devetih razreda osnovnih škola sa regije Birač.

Zimski matematički kamp, koji je podržalo Ministarsvo prosvjete i kulture Republike Srpske, biće nastavljen u februaru u trednevnom trajanju.

Inicijator i jedan od osnivača ovog kampa Nevena Bojković, nastavnik matematike i fizike u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ Osmaci, rekla je da se Zimski matematički kamp održava u dva dijela.

„Prvi dio kampa odnosi se na otvaranje i upoznavanje polaznika o planu i programu rada kampa, dok će drugi dio trajati duže, uz pokroviteljstvo Omladinskog kluba Zvornik“, navela je Bojkovićeva.

Ona je dodala da su predavači univerzitetski profesori, dok će radionice kampa voditi nastavnici osnovnih škola.

Koordinator Omladinskog kluba Zvornik Dejana Katić istakla je da je ovim kampom Omladinski klub ostvario dobru saradnju sa mladima koji se zalažu za proširivanja znanja u matematici i nauci uopšte.

„Nadam se da ćemo kroz zajedničke aktivnosti u ovom kampu da podstaknemo i druge mlade da učestvuju na ovakvim projektima“, rekla je Katićeva i dodala da se radom kampa, u kome dominira učenje, doprinosi i nekim promjenama u lokalnoj zajednici.

Na Zimskom matematičkom kampu učestvuju učenici osnovnih škola iz Šekovića, Zvornika i Osmaka.

Kampu je prisustvovala i pedstavnik Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske Milijana Vulin.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare