Održan pohod na Pjenovac

0

VLASENICA – Više stotina planinara iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije učestvovalo je danas u tradicionalnom planinarskom pohodu na Pjenovac, koji svake godine, prve nedjelje u februaru organizuju vlasenički Planinarski klub „Acer“ i Turistička organizacija te opštine.

Direktor Turističke organizacije Nenad Lelek rekao je Srni da se ova sportsko-turistička manifestacija održava još od sedamdesetih godina prošlog vijeka, te da je upisana u kalendare svih planinarskih društava u gradovima regiona.

„Ove godine imali smo učesnike iz više od 20 gradova regiona. Prvi put došli su planinari iz Bajine Bašte, a svakako treba spomenuti i Lazarevac, Šabac, Bijeljinu, Zvornik, Banjaluku, Gradišku, Gacko, Kalinovik…“, rekao je Lelek.

On smatra da je pohod opravdao i ugled koji je izgrađen u proteklih nekoliko godina, a i očekivanja gostiju.

Planinarski karavan krenuo je jutros oko 9.00 časova od pećine pored magistralnog puta Vlasenica – Han Pijesak, krećući se maršutom dugačkom 15 kilometara do Pjenovca.

„Sinoć smo organizovali planinarsku feštu koja je bila veoma posjećena i uspješna, uprkos tome što smo imali problema zbog havarije na elektro-mreže i višečasovnog nestanka struje“, naglasio je Lelek.

Organizaciju manifestacije pomogla je i opština Vlasenica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare