Održan novogodišnji koncert KUD-a „Zvorničko kolo“

0

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine večeras je održan tradicionalni novogodišnji koncert ansambla narodnih igara i pjesama Kulturno-umjetničkog društva „Zvorničko kolo“ na kome su učestvovala društva iz Republike Srpske i Srbije.

Na ovom koncertu zvorničkoj publici predstavili su se KUD „Kupinik“ iz Kupinova, „Most“ iz Bratunca, „Mladost“ iz Zalužana kod Banjaluke, „Sveti Georgije“ iz Banjaluka, Etno grupa „Loznica“ iz Loznice, Dječija pjevačka grupa Biblioteke „17. septembar“ iz Malog Zvornika.

Na koncertu je nastupio i hor Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Zvornika, guslar Milenko Vidaković, Ženska i muška izvorna pjevačka grupa „Milenko Đukić Čiko“ iz Zvornika i domaćin večeri „Zvorničko kolo“.

Predsjednik „Zvorničkog kola“ Svjetlana Petković rekla je novinarima da su na koncert došli prijatelji iz Republike Srpske i Srbije kako bi zajedno uveselili sugrađane i na neki način predstavili publici ono što ova društva rade i grade.

„Nadam se da su sugađani bili zadovoljni večerašnjim koncertom i da ćemo i ubuduće sarađivati i družiti se“, rekla je Petkovićeva.

Ona je dodala da se ansambl narodnih igara i pjesama „Zvorničko kolo“ publici predstavio šopskim, negotinskim i leskovačkim igrama, dok će biti odgrano i nekoliko kola sa ovog područja.

Predsjednik KUD „Mladost“ iz Zalužana i sekretar KUD-a „Sveti Georgije“ iz Banjaluke Marinko Koprena rekao je da su se zvorničkoj publici predstavili krajiškim igrama.

On je dodao da je saradnja između ova dva KUD-a izuzetna i dugogodišnja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare