Održan „Mocart tekvoli zimski tur“

0

Na Jahorini je danas održan drugi „Mocart tekvoli zimski tur“ /Mozzart Teqvoly Winter Tour/ na kojem je učestvovalo 15 ekipa iz Republike Srpske, FBiH i Srbije.

Tekvoli je urban sport zasnovan na odbojci, a turnir je odigran na specijalnim zakrivljenim stolovima i u muško-ženskim parovima.

Sport slijedi poen-format bodovanja i može se igrati na raznim površinama-beton, pijesak i akril, u zatvorenom ili otvorenom prostoru.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić rekao je da je na takmičenju sportskog karaktera u tekvoliju nastupilo više od 15 ekipa, a odnosi se na odbojku na snijegu.

On je dodao da je to sport koji je u najbržem porastu.

LJevnaić je rekao novinarima da Jahorina ove godine obara sve rekorde po posjećenosti, da radi svih 47 kilometara staza na kojima se nalazi dovoljno snijega, a sve instalacije su u pogonu, kao i sistem za vještačko osnježavanje.

„Ne postoji dan u posljednjih sedam dana da bude manje od 1.600 skijaša“, istakao je LJevnaić.

Direktor „Akar iventsa“ /ACAR Events/ Adni Čelendžer rekao je da mu je drago što je za drugi „Mocart tekvoli zimski tur“ vladalo veliko interesovanje, te da će turniri biti organizovani na šest planina u BiH.

Čelendžer je istakao da je ključna stvar tekvolija kao sporta da promoviše zdrav život, druženje i zabavu, i zahvalio Olimpijskom centru koji ulaže velike napore da popularizuje ovaj sport.

Učesnik tekvolija Faris Ćobo rekao je da ovaj sport još traži svoje mjesto u sportskom kalendaru BiH, ali da će ove godine turniri biti širom BiH.

„Mocart tekvoli zimski tur“ održan je na platou Poljice na Jahorini i okupio je 50 takmičara.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare