Održan memorijal “Svjetlana Ceca Komlenović”

0

SOKOLAC – Ekipa sokolačkog Planinarskog društva /PD/ “Glasinac” osvojila je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji, a ekipa PD “Romanija” sa Pala u muškoj konkurenciji na sedmom memorijalu “Svjetlana Ceca Komlenović”, održanom na Ravnoj Romaniji.

Na takmičenju koje se održava u znak sjećanja na Svjetlanu Komlenović sa Sokoca – tragično preminulu planinarku i uspješnog člana ekipe u planinarskoj orijentaciji, učestvovalo je sedam ekipa iz Republike Srpske.

Glavni organizator takmičenja, održanog juče, Željko Delić rekao je Srni da je drugo mjesto u ženskoj konkurenciji pripalo ekipi “Romanije” sa Pale, a treće ekipi Planinarsko-sportskog društva “Stolac” iz Višegrada.

U muškoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je ekipi “Stolac” iz Višegrada, a treće PD “Sjemeć” iz Rogatice.

Delić kaže da je za goste planinare iz Zrenjanina i sve druge učesnike jučerašnjeg dijela planinarske manifestacije organizovan izlet na vrh Crvene stijene /1.423 metra nadmorske visine/ na Romaniji.

Vođa izleta Miroslav Divčić iz PD “Glasinac” upoznao je prisutne sa prirodnim ljepotama i prednostima planinarenja.

“Sa Crvenih stijena i lokacije Vidikovac vide se vrhovi Konjuh planine, Nišićka visoravan, planina Ozren, koja u sebi krije Skakavac, najviši i najljepši vodopad u Sarajevsko-romanijskoj regiji, olimpijske planine Jahorinu i Bjelašnicu sa ski-stazama, vrhovi Trebevića, Treskavice, te najviše kote Romanije, Orlova, Crna i Djevojačka stijena”, naveo je Divčić.

Oko 60 učesnika, drugog dana manifestacije, imalo je priliku da posjeti izložbu likovnih radova Milice Mirić, mladog člana PD “Glasinac” organizovanu u porti Manastira Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji.

Dvodnevna planinarska manifestacija organizovana je kao dio projekta “Povratak prirodi – vrhovima Romanije”, koji se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu /ReLOaD/, koji finansira EU, a sprovodi UNDP.

PD “Glasinac” organizovao je u subotu, 13. oktobra, prvog dana manifestacije planinarski pohod na najviši vrh Romanije Veliki Lupoglav /1.652 metra nadmorske visine/, u kojem je učestvovalo oko 30 planinara, među kojima i 16 ljubitelja planinskih ljepota iz Zrenjanina.

Planinarsko društvo “Glasinac”, osnovano 2009. godine, djeluje u okviru Planinarskog saveza Republike Srpske i ima više od 100 članova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments