Održan koncert SPKD „Prosvjeta“ Pale

0

Muzički ansambl Opštinskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ sa Pala održao je večeras koncert u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo na kome je izveo tradicionalnu i modernu muziku.

Na repertoaru su se našle tradicionalna srpska narodna pjesma, obrade ruskih i makedonskih, te duhovna muzika, sevdalinka i žanr popularne muzike.

Umjetnički rukovodilac hora Ivana Cerović izjavila je da je hor, iako postoji nepune dvije godine, imao mnogo nastupa, ali je ovo prvi put da su nastupili izvan Pala.

„Ovo je muzičko–književno veče na kojem su, osim članova hora, nastupili i etno-grupa `Vez` koja djeluje pri `Prosvjeti`, a stihove Blagoja Bakovića govorila je Anja Begović“, navela je Cerovićeva.

Predsjednik Opštinskog odbora SPKD „Prosvjeta“ Pale Aleksandra Srdanović navela je da je u okviru Društva osnovana folklorna i horska dječija sekcija, čime je ono podmlađeno.

„Ponosna sam na rad Društva, posebno na rezultate koje smo postigli u posljednje tri godine. Odnedavno je sa nama i orkestar mladih muzičara i djevojke iz Etno grupe `Vez`. Mi smo svi amateri, ali se trudimo da radimo srcem i nadamo se da to publika osjeti“, naglasila je Srdanovićeva.

Pjevački sastav hora čini 25 članova, a šest članova je u orkestru.

Upis novih članova traje tokom cijele godine, a svakog ponedjeljka i srijede od 19.00 do 20.30 časova u prostorijama Osnovne škole „Pale“ svi zainteresovani mogu da dođu i da se pridruže ovom kolektivu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments