Održan koncert solista, hora i orkestra

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu večeras je pod dirigentskim vođenjem maestra Željke Milanović održan koncert solista, hora i orkestra, povodom Svjetskog dana muzike, a u organizaciji Muzičke akademije Univerziteta u tom gradu.

Na koncertu je nastupilo 48 horista i 37 članova orkestra, a pored ansambla i orkestara Muzičke akademije, nastupili su renomiranim muzički umjetnici Aneta Ilić iz Beograda /sopran/, Monija Jarak Mikulić iz Mostara /mecosopran/, LJubomir Popović iz Beograda /tenor/ i Goran Krneta iz Novog Sada /bas/.

Umjetnici su izveli „Nelson misu“ Jozefa Hajdna i djela kompozitora Vojina Komadine, Vojislava Ivanovića i Dražana Kosorića.

Dekan Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu Maja Žuža izrazila je zahvalnost što Milanovićeva već dvije godine radila kvalitetno sa studentima, što je rezultiralo večerašnjim koncertom.

Žuža je izrazila zadovostvo što saradnja sa Milanovićevom pokazuje da nema granica između Srbije i Republike Srpske kada je riječ o saradnji na polju umjetnosti i obrazovanja.

Milanovićeva je novinarima izrazila zadovoljstvo što se koncert upravo organizuje povodom Svjetskog dana muzike.

U Sarajevu će sutra, takođe povodom Svjetskog dana muzike, u organizaciji Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu biti organizovan koncert u Crkvi Svetog Ante.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare