Održan koncert ruske narodne muzike

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo večeras je održan koncert ruske narodne muzike ansambla „Černazjomačka“ iz Voronježa.
Rukovodilac ansambla Ana Skufina izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je ansambl imao priliku da prvi put gostuje u Istočnom Sarajevu.

„Fascinirani smo vašom zemljom, ljudima, bratskim narodom koji nas je veoma toplo dočekao. Na koncertima posjetioci su donijeli takvu pozitivnu energiju da smo dobili dodatni podstrek i snagu da ne nastupamo samo jedan čas, nego i duže“, rekla je Skufina novinarima.

Ona je zadovoljna i odzivom publike i interesovanjem pokazanim za folklor iz Ruske Federacije.

Skufina je napomenula da članovi Narodnog ansambla „Černazjomačka“ nisu profesionalni plesači i pjevači nego studenti Poljoprivrednog fakulteteta iz Voronježa. „U Istočno Sarajevo je došlo 34 od ukupno 100 članova ansambla. Prošle godine naš ansambl je obilježio i 50 godina rada“, dodala je ona.

Prorektor za studentska pitanja, kulturu umjetnost i sport Univerziteta u Istočnom Sarajevu Sandra Ivanović izrazila je zadovoljstvo što je Univerzitet ugostio ruski ansambl.

„Oni predstavljaju rusku tradiciju i kulturu, njihove tradicionalne plesove“, navela je Ivanovićeva.

Ona je najavila da će u narednom periodu biti jako mnogo kulturnih aktivnosti jer se Univerzitet u Istočnom Sarajevu trudi da promoviše kulturu i umjetnost gdje god je to moguće.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare