Održan koncert Osnovne muzičke škole

0

U Kulturnom centru na Palama sinoć su učenici Osnovne muzičke škole održali koncert pod nazivom „Kroz generacije“.

Na koncertu, koji je organizovalo Udruženje ljubitelja umjetnosti Pale, predstavili su se učenici sa odsjeka za klavir, gitaru, harmoniku, flautu i solo pjevanja.

Rukovodilac Područnog odjeljenja Osnovne muzičke škole Pale Vladimir Jakić rekao je novinarima da se ovakvi koncerti organizuju u saradnji sa ovim udruženjem već četvrtu godinu.

Govoreći o nazivu „Kroz generacije“, Jakić je pojasnio da su željeli da objedine sav rad od postojanja škole – od učenika prvog do šestog razreda, bivših učenika, učenika koji su u srednjoj školi, pa do profesora Muzičke akademije.

„Htjeli smo da napravimo vertikalu koja bi objedinila sav naš rad od postojanja do danas“, dodao je Jakić.

On kaže da je večerašnji program obuhvatio djecu iz obdaništa „Cvrčak“, hor Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva „Prosvjeta“, učenike Srednje muzičke škole Istočna Ilidža, a završen je nastupima profesora Muzičke akademije.

Jakić je rekao da je na koncertu bila zastupljena klasična i zabavna muzika, a nastupila je i etno-grupa „Vez“.

Predsjednik Udruženja ljubitelja umjetnosti Pale Goran Šinik zahvalio je Jakiću na dosadašnjoj saradnji i istakao da će ovaj koncert nastaviti da se održava dok god postoji ovo udruženje.

Član muzičke sekcije Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža Olga Štaka, koja je svirala flautu i sa svojim drugarima izvela pet kompozicija, ocijenila je da kultura nije na zavidnom nivou i da je zbog toga ova manifestacija značajna.

„Ovo je značajna manifestacija i prilika da pokažemo šta radimo u Muzičkoj školi, da pokažemo ovoj zemlji da ima jako talentovanih ljudi koji trebaju da se pokažu u javnosti“, dodala je Štaka.

Područno odjeljenje Osnovne muzičke škole Pale trenutno pohađa 110 učenika.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare