Održan koncert narodnih pjesama i igara

0

ZVORNIK – Kulturno-umjetničko društvo „Sveti Sava“ iz Zvornika održalo je koncert narodnih pjesama i igara u zvorničkom Domu kulture, u okviru Svetosavske nedjelje.

Predsjednik KUD-a Dragan Golić rekao je da se na Svetosavskom koncertu predstavio izvođački ansambl sa igrama iz Ponišavlja, Pirota i igrama sa Kosova i Metohije.

„Predstavili su se i Ženska pjevačka grupa i vokalni solista Dragica Dragičević, a sve ih je pratio orkestar KUD-a pod upravom profesora Miće Boškovića“, kaže Golić.

U okviru Svetosavske nedjelje juče je izvedena lutkarska predstava „Mačak, petao i lisica“, koju je adaptirala učiteljica Dragana Deurić, a izveli učenici područne osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Karakaja.

Ovogodišnja 21. Svetosavska nedjelja počela je 22. januara koncertom Crkvenog hora „Sveti Đorđe“ iz Bijeljine, dok je za večeras planirana monokomedija „Sa smijehom kroz srpski jezik“ u kazivanju Milorada Telebaka.

Izbor sportiste godine biće održan sutra, a centralna manifestacija – Svetosavska akademija u subotu 26. januara.

Manifestacija će biti završena 2. februara tradicionalnim Svetosavskim balom.

Svetosavsku nedjelju organizuju Dom omladine, Srpsko prosvjetno i kulutrno društvo „Prosvjeta“, KUD „Sveti Sava“ i Crkvena opština Zvornik. Pokrovitelj je opština Zvornik.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare