Održan koncert muzičkog sastava „Fenečki biseri“

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu večeras je, u okviru manifestacije „Principovi dani“, održan cjelovečernji koncert muzičkog sastava „Fenečki biseri“, uz gostovanje vokalnog soliste Ane Ivanović.

„Fenečki biseri“ izvode duhovnu, rodoljubivu, etno i tradicionalnu muziku, a repertoar im je obogaćen ruskim, makedonskim i grčkim pjesmama.

Grupa je osnovana u manastiru Fenek 27. oktobra 2017. godine, na Svetu Petku, slavu ovog hrama, uz blagoslov igumana Makarija. Utemeljivači su srednjoškolci i studenti braća Nikola, Stefan i Vasilije Anastasijević sa sestrom Zoricom, Nevenom Ristić i mnogobrojnim prijateljima.

Svi članovi sastava su muzički obrazovani.

U oktobru 2017. godine iguman manastira, arhimandrit, otac Makarije ujedinio je talente ovih mladih ljudi za muziku i dao ime ovom ansamblu. Sve od tada, do danas, oni sviraju i pjevaju u slavu Božiju.

Veoma je zapažen humanitarni rad „Fenečkih bisera“, a njihova velika ovogodišnja dostignuća su prvi snimljeni album i njihov do sada najveći koncert održan na Kolarcu, 9. maja.

„Fenečki biseri“ imaju i svoju himnu „Pod zidom manastira Fenek“, čiji je tekst i melodiju napisao monah Damjan, a njihova dobrotvorna akcija nosi slogan „Na dar smo dobili, na dar i dajemo“, te publika ima priliku da ostavi novčani prilog ili neku drugu vrstu pomoći koja se uručuje školama i porodicama na Kosovu i Metohiji.

Više o aktivnostima i radu ovog muzičkog sastava zainteresovani mogu pronaći na njihovom „Fejsbuk“ i „Instagram“ profilu.

Gost na njihovom koncertu u Istočnom Sarajevu je muzička umjetnica iz Beograda Ana Ivanović.

Ivanovićeva je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, na Odsjeku za Crkvenu muziku i pojanje, nakon čega se vratila u Beograd i nastavila da se bavi muzikom kroz rad sa brojnim muzičkim ansamblima i kao rukovodilac hora.

Sutra, završenog dana manifestacije „Principovi dani“ u Istočnom Novom Sarajevu, biće održana Konferencija beba sa početkom u 18.00 časova na Trgu Republike Srbije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare