Održan humanitarni turnir „Trojka iz bloka“

0
Održan humanitarni turnir

ISTOČNO SARAJEVO – Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ organizovala je večeras u Istočnom Novom Sarajevu sportsko-humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki, a sva prikupljena sredstva namijenjena su socijalno ugroženoj višečlanoj porodici Lalović iz Istočnog Sarajeva.

Predstavnik organizacije „Srbi za Srbe“ Uroš Marković izjavio je novinarima da je ovaj turnir u Istočnom Sarajevu, pod nazivom „Trojka iz bloka“, ušao među deset najuspješnijih turnira u svijetu i bio „uz rame“ sa Čikagom, Lincom, Frajburgom, Beogradom i Novim Sadom.

Prema njegovim riječima, već sa prvim turnirom uspjeli su da postave visoke standarde, tako da su i ove godine uspjeli da prikupe značajna sredstva od sponzora i donatora, kao i opština koje su u sastavu grada.

On je naveo da su na turniru imali priliku da učestvuju svi od tri do 103 godine, a kao najvažnije izdvojio je učešće djece.

Marković je naveo da je ove godine u Republici Srpskoj organizovano 13 turnira, te da je večerašnji posljednji, ali se nada da će naredne godine biti organizovano više od 20 humanitarnih akcija „Trojka iz bloka“.

„Ovogodišnju sezonu otvorili smo u Banjaluci, 10. juna, tako da smo za dva mjeseca kvalitetnih turnira, kvalitetne energije i zabave uspjeli da prikupimo dosta sredstava za socijalno ugrožene porodice“, zaključio je Marković.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ pokrenula je ovaj projekat, jer su uvidjeli da veliki broj djece iz višečlanih porodica živi u teškim materijalnim uslovima i oskudijeva u najosnovnijim higijenskim potrebama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare