Održan humanitarni koncert „`Katera` i prijatelji“

0
Održan humanitarni koncert

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U organizaciji Crkvene opštine kotoračke večeras je u Istočnom Novom Sarajevu održan humanitarni koncert „`Katera` i prijatelji“, čiji je prihod namijenjen Udruženju roditelja i djece „Vratite nam osmijeh“ koje okuplja lica sa invaliditetom.

Osim muzičkog sastava „Katera“, na večerašnjem humanitarnom koncertu nastupili su Sara Mičić sa Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, duo „Vojs end hart“ iz Istočnog Sarajeva, trio violina, flauta i klavir, učenici Srednje muzičke škole i gitarista Srđan Lučić koji je završio Osnovnu muzičku školu.

Muzički sastav „Katera“ publici je predstavio duhovnu muziku sa instrumentalnom pratnjom, te srpsku muziku sa ovdašnjih prostora.

Organizator koncerta i tvorac sastava „Katera“ profesor crkvene muzike jerej Vidak Vujadinović izrazio je zadovoljstvo odzivom publike, ali i činjenicom da je Grad Istočno Sarajevo u okviru ove humanitarne akcije danas uplatio određena sredstva.

„Očekujemo da nešto slično urade i drugi, zbog čega smo veoma zadovoljni ishodnom naše humatinarne akcije“, dodao je jerej Vujadinović.

Direktor Udruženja „Vratite nam osmijeh“ Zdenka Marić zahvalila je organizatorima humanitarnog koncerta za divno veče, kojim su članovi udruženja osjetili okruženje ipak prepoznaje njihove potrebe i da su dobrodošli članovi društva.

Udružnje „Vratite nam osmijeh“, koje ima za cilj integraciju u društvo djece i omladine sa invalideitetom postoji od 1998. godine i broji 70 članova roditelja i djece.

„Večerašnja humanitarna akcija i mnoge druge slične aktivnosti su urodili plodom da je lokalna zajednica, Srpska pravoslavna crkva i mnoge institucije prepoznale potrebu ove djece što je meni izuzetno drago“, rekla je Marićeva.

Muzički sastav „Katera“ osnovan je 5. jula prošle godine pri Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare