Održan godišnji koncert muzičkog ansambla SPKD „Prosvjeta“

0

Muzički ansambl Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ sa Pala održao je večeras u paljanskom Kulturnom centru treći godišnji koncert, a na repertoaru su bili duhovna, tradicionalna srpska i zabavna muzika.

Umjetnički rukovodilac hora i pjevačke grupe Ivana Cerović rekla je novinarima da se nada je večerašnji koncert opravdao očekivanja publike i svih ljubitelja ove vrste muzike.

„Spremili smo šarolik spektar pjesama, prije svega tradicionalne. Nastupila je i etno–grupa `Vez` koja je izvela tradicionalnu srpsku muziku i time objedinila sve Srbe bez obzira na to gdje se nalaze. Svi smo mi veliki entuzijasti i volimo to što radimo“, istakla je Cerovićeva.

Ona je dodala da hor i orkestar SPKD „Prosvjeta“ na Palama postoji oko četiri godine, da ima 25 članova hora, pet članova orkestra i pet članove grupe, te da u okviru Društva djeluju mali i veliki hor, folklorna sekcija i etno-grupa „Vez“.

Član etno–grupe „Vez“ Jovana Đurić rekla je da su se predstavili srpskim
pjesmama, među kojima su i pjesme sa Kosova, te sa jednom bugarskom pjesmom.

„Tu smo da održimo srpsku tradiciju i kulturu“, rekla je Đurićeva.

Član „Prosvjete“ Danica Blagojević izrazila je zadovoljstvo večerašnjim nastupom i rekla da je zadovoljna repertoarom kojim se ovaj ansambl predstavio, a to su grčka, španska muzika, pop, rok i zabavna muzika sa ovih prostora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare