Održan godišnji koncert muzičkog ansambla SPKD “Prosvjeta”

0

Muzički ansambl Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” sa Pala održao je večeras u paljanskom Kulturnom centru treći godišnji koncert, a na repertoaru su bili duhovna, tradicionalna srpska i zabavna muzika.

Umjetnički rukovodilac hora i pjevačke grupe Ivana Cerović rekla je novinarima da se nada je večerašnji koncert opravdao očekivanja publike i svih ljubitelja ove vrste muzike.

“Spremili smo šarolik spektar pjesama, prije svega tradicionalne. Nastupila je i etno–grupa `Vez` koja je izvela tradicionalnu srpsku muziku i time objedinila sve Srbe bez obzira na to gdje se nalaze. Svi smo mi veliki entuzijasti i volimo to što radimo”, istakla je Cerovićeva.

Ona je dodala da hor i orkestar SPKD “Prosvjeta” na Palama postoji oko četiri godine, da ima 25 članova hora, pet članova orkestra i pet članove grupe, te da u okviru Društva djeluju mali i veliki hor, folklorna sekcija i etno-grupa “Vez”.

Član etno–grupe “Vez” Jovana Đurić rekla je da su se predstavili srpskim
pjesmama, među kojima su i pjesme sa Kosova, te sa jednom bugarskom pjesmom.

“Tu smo da održimo srpsku tradiciju i kulturu”, rekla je Đurićeva.

Član “Prosvjete” Danica Blagojević izrazila je zadovoljstvo večerašnjim nastupom i rekla da je zadovoljna repertoarom kojim se ovaj ansambl predstavio, a to su grčka, španska muzika, pop, rok i zabavna muzika sa ovih prostora.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

  Pretplatite se  
Obavjesti me o