Održan godišnji koncert KUD „Boksit“

0

MILIĆI – Članovi Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Boksit“ večeras su se milićkoj publici, u okviru godišnjeg koncerta, predstavili pjesmama i igrama iz Republike Srpske i Srbije.

Pomoćnik direktora u „Boksitovom“ Sektoru za turizam i kulturno-sportske aktivnosti Milenko Lalović rekao je Srni da su na večerašnjem koncertu, koji se održava drugu godinu, nastupli članovi tri dječija i omladinski folklorni ansambl, te orkestar i kamerni hor ovog KUD-a.

LJubitelji folklornih igara iz Milića, koji su u velikom broju ispunili salu Doma rudara, imali su priliku da vide splet narodnih igara i pjesama iz zapadne i centralne Srbije, Banata, Sarajevskog polja, Bujanovca i Leskovca, te vlaških igara.

„Ovakve manifestacije su, po pravilu, najposjećenije u našoj opštini. Milićani vole da zaigraju u kolu i da se provesele na taj način, pa stoga ne čudi da žele da vide i kako to rade njihovi potomci“, rekao je Lalović.

Večerašnja manifestacija je i svojevrsna uvertira za Peti međunarodni festival folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja koji će biti održan od 5. do 7. jula u Milićima.

Najavljen je dolazak folklornih ansambala iz Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Grčke, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunije, Srbije i Republike Srpske.

KUD „Boksit“ postoji od 2014. godine i trenutno okuplja 128 članova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare