Održan godišnji koncert KUD-a “Romanijska vrela”

0

U mjestu Mokro kod Pala održan je godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Romanijska vrela” koje je tako obilježilo 11 godina postojanja.

Pred brojnom publikom u sportskoj dvorani Osnovne škole “Mokro” sinoć su nastupili i KUD “Mladost” sa Pala, vokalni sastav “Vez”, Ženska izvorna grupa “Starina Novak”, Muška izvorna grupa “Romanija”, orkestar KUD-a “Mladost” i pjevač Boban Višnjić.

Koreograf KUD-a “Romanijska vrela” Mokro Petar Stević rekao je da je izvedeno ukupno osam koreografija, te da su se predstavile sekcije od najmlađih kategorija do seniora.

Stević je naglasio da su u proteklih 11 godina imali veliki broj domaćih, ali i nastupa u inostranstvu.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je Srni da se nada se da će KUD “Romanijska vrela” trajati jer na najbolji način predstavlja srpsku kulturu, običaje i svoju opštinu.

“NJihov godišnji koncert održava se pred Vaskrs. Potrudili su se da prikažu igre i običaje karakteristične za krajeve odakle potiču njihovi preci, kao i igre iz Srbije”, naveo je Jugović.

On je istakao da je ovo 11. godina da opština podržava ovaj projekat, te da je zadovoljan što je KUD uvršćen u opštinski budžet.

Kulturno-umjetničko društvo “Romanijska vrela” ima 120 članova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments