Održan godišnji koncert KUD-a „Mladost“

0

Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Mladost“ sa Pala održalo je sinoć u SPC Peki tradicionalni godišnji koncert koji je posvećen dugogodišnjem predsjedniku KUD-a Milošu Jovanoviću, koji je preminuo prošle godine.

Umjetnički rukovodilac KUD-a „Mladost“ Mladen Krsman rekao je Srni da su se posjetiocima predstavile sve sekcije KUD-a, a tokom cjelovečernjeg koncerta na sceni se sinoć pojavilo više od 400 članova društva svih uzrasta.

„Ove godine KUD proslavlja 62 godine postojanja i sve je u znaku te godišnjice“, naveo je Krsman i dodao da je „Mladost“ aktuelni prvak Republike Srpske za ovu godinu i da će nastojati da održi ovaj rejting.

On je rekao da su ove godine gosti društva bili Kulturno-umjetničko društvo „Igalo“ iz Crne Gore i folklorna grupa Dječijeg centra „Bubamara“ Pale.

Direktor KUD-a „Igalo“ Zorica Gavrilović istakla je da je prijateljstvo sa KUD „Mladost“ tradicionalno i da se nada da će trajati dugo.

Ona je rekla da KUD „Igalo“ radi u kontinuitetu od 1986. godine, te da ima više od 130 članova razvrstanih u tri kategorije.

„Nastupamo na mnogim manifestacijama, a posebno smo ponosni na to što često organizujemo i humanitarne koncerte“, navela je Gavrilovićeva.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/godisnji-koncert-kud-mladost-mart-2015/] width=[54] height=[54] title=[Godišnji koncert KUD-a „Mladost“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}
Foto Vasić

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare