Održan godišnji koncert KUD-a “Boksit”

0
Održan godišnji koncert KUD-a

MILIĆI – U sali Doma rudara u Milićima večeras je održan tradicionalni godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva “Boksit”, na kojem su učestvovali i gosti iz Vlasenice, Srebrenice i Bratunca.

Pomoćnik izvršnog direktora za turizam i kulturne aktivnosti u “Boksitovom” sektoru “Ugostiteljstvo i turizam” Milenko Lalović rekao je Srni da je cilj ove manifestacije promocija kulturne baštine, tradicionalnih igara, te narodnih plesova i pjesama.

“Na koncertu su se predstavile sve naše grupe folkorne sekcije, kao i članovi naše muzičke sekcije, hora i orkestra. Vjerujem da su posjetioci u sali Doma rudara, koja je večeras bila prepuna, bili zadovoljni programom”, rekao je Lalović.

Svoje igračko umijeće ljubiteljima folklornih igara u Milićima predstavili su i članovi folklornih ansambala Kulturno-umjetničkog društva “Most” iz Bratunca, Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Sveti despot Stefan Lazarević” iz Srebrenice, te Srpskog prosvjetnog i kulturno-umjetničkog društva “Prosvjeta” iz Vlasenice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments