Održan eko-kamp „Romanija – misli o prirodi“

0

U planinarskom domu Stajna održan je trodnevni eko-kamp „Romanija – misli o prirodi“, koji je okupio 19 djece sa područja opštine Pale.

Predsjednik Planinarsko-ekološkog društva /PED/ „Romanija“ Radoje Vojvodić rekao je novinarima da je bilo 19 polaznika od petog do osmog razreda osnovne škole, te naveo da je cilj buđenje ekološke svijesti, počevši od najmlađih, kao i promovisanje života u skladu sa prirodom.

„Kamp je bio osmišljen tako da smo imali radionice sa djecom, sa kojom je naša koleginica pravila prirodni sok od ruže i džemove od aronije i šljiva, a išli smo i na uspon gdje smo brali ljekovite biljke“, naveo je Vojvodić i dodao da su djeci pokazali gdje raste koje bilje i kada se bere.

Prema njegovim riječima, djeca su markirala stazu, a održana je i radionica o klimatskim promjenama.

„Ne smije nam biti svejedno šta se dešava, da li se neki naš vodotok zagađuje, da li je negdje požar i slično. Ako na vrijeme ne krenemo da mijenjamo navike od najranijeg uzrasta, imaćemo veliki problem“, napominje Vojvodić.

Petar Šekarić, koji pohađa osmi razred, rekao je da mu se najviše svidjelo branje ljekovitih biljaka i da su naučili da je veoma bitno čuvati prirodu.

Organizator eko-kampa, koji je trajao od ponedjeljka do danas, je Planinarsko-ekološko društvo „Romanija“ u saradnji sa Udruženjem „Klub ideja“, fondacijom „Vorld vižn“ i opštinom Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare