Održan 10. Međunarodni sajam meda i pčelinjih proizvoda

0

VIŠEGRAD – Na platou ispred Doma kulture u Višegradu održan je 10. Međunarodni sajam meda, opreme i pčelarskih proizvoda koji je okupio istaknute pčelare iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH.
Višegrađani su na izložbenim štandovima imali priliku povoljno kupiti med, proizvode na bazi meda, polen i propolis, pčelarsku opremu, te ljekobilje i suvenire.

Otvarajući ovu manifestaciju, zamjenik načelnika opštine Višegrad Milan Nikolić rekao je da opština strateški teži da od jednog velikog industrijskog grada, kakav je bio Višegrada prije rata, zauzme značajno mjesto u proizvodnji zdrave hrane, među kojima su pčelinji proizvodi.

„Posebno mi je drago da se sajam meda održava u Višegradu jer smo na ovaj način pčelinje proizvode približili građanima višegradske opštine“, istakao je Nikolić.

Učesnik sajma Radmila Radovanović iz Nevesinja rekla je da su na sajam došli zbog prodaje, ali i zbog druženja, upoznavanja sa pčelarima i razmjene iskustava.

„U Višegrad dolazimo već drugu godinu, nosimo lijepa iskustva i dobra poznanstva, a na štandu smo izložili šest vrsta meda i mislim da imamo najveću ponudu na ovom sajmu“, rekla je Radovanovićeva i dodala da od pčelinjih proizvoda nude kupcima matičnu mliječ, propolis kapi, med, polen i druge proizvode.

Učesnik sajma Slađana Radović sa Sokoca rekla je da se bavi pčelarstvom više od 30 godina i da ima oko 300 košnica. „U Višegrad dolazimo dugo, a danas smo izložili livadski, vrcani, med u saću, propolis, polen, kreme, kombinacije meda sa ljekovitim travama i medovaču“, navela je Radovićeva.

Ona je izrazila zahvalnost organizatorima i posjetiocima ovog sajma koji je organizovalo lokalno pčelarsko udruženje.

U okviru sajma za sve pčelare i učesnike održan je debatni klub pčelara o temi „Moj način uzimljavanja pčela“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare