Odronio se glavni put ka Jahorini, sanacija počinje večeras

3

Načelnik opštine Pale Boško Jugović potvrdio je Srni da je usljed obilnih padavina i bujica aktivirano klizište na glavnoj putnoj komunikaciji od Pala preko Triangle do Jahorine, što je za posljedicu imalo urušavanje dijela saobraćajnice, zbog čega je i saobraćaj na ovoj putnoj dionici večeras potpuno obustavljen.

„Aktivno klizište u dužini od 100 do 150 metara djelimično je urušilo saobraćajnicu na lokalitetu u blizini vodovodnog rezervoara ‘Bistrica’ i, s obzirom na to da kiša i dalje pada, rukovodstvo JP ‘Putevi Republike Srpske’ naložilo je da sanacija oštećenja na putu počne odmah večeras, kako bi bile spriječene još veće posljedice“, rekao je Jugović.

On je potvrdio da su na terenu sve nadležne službe i interventne ekipe, te da su zajedno sa njim lokalitet obišli i načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac, direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Pale Dejan Kojić, predstavnici JP „Putevi Republike Srpske“ i civilne zaštite.

„U stalnoj smo komunikaciji sa upravom Olimpijskog centra ‘Jahorina’ i svi ulažemo napore da što prije otklonimo problem. S obzirom na to da je zbog slične situacije u prekidu i saobraćaj na komunikaciji Podgrab-Jahorina, interventno je naloženo da se hitno saniraju oba putna pravca, pri čemu je, iz opravdanih razloga i veće frekventnosti saobraćaja, kao prvi prioritet definisana dionica od Triangle do Jahorine“, objasnio je Jugović.

Načelnik opštine Pale izrazio je očekivanje da će situacija već sutra biti dosta povoljnija i da će bar jedan od putnih pravaca biti otvoren za saobraćaj.

„Dobili smo uvjeravanja angažovanih izvođača radova da bi tokom sutrašnjeg dana trebalo da budu sanirana oštećenja na putu Pale-Triangla-Jahorina i pušten saobraćaj na ovoj putnoj komunikaciji, a vrlo brzo biće riješen i problem na putnoj komunikaciji Podgrab-Jahorina“, istakao je Jugović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

samo rezite, tovarite, izvozite, ko nas sisa

Srecom ima sume da cuva od bujica

Kakvi smo ispali maloumnici.

Dok je cijena drveta bila duplo manja, rezalo se nemilice. Sad kad je skocila, nema vise sume za rezanje. Ali zato ima poplava i klizista.

Em se jeftino prodali, em imamo problem s vodom.