Određena samoizolacija za 148 lica

0

MILIĆI – U opštini Milići trenutno se 148 lica nalazi u samoizolaciji i pod zdravstvenim nadzorom, od čega 100 lica pod nadzorom Doma zdravlja „Sveti Nikola“, a 48 pod nadzorom „Boksitovo“ Specijalističkog medicinskog centra, izjavio je danas Srni zamjenik komandanta Štaba za vanredne situacije u ovoj opštini Marko Savić.

„Ono što raduje u ovom momentu je to što sva lica koja su na praćenju nemaju simptome karakteristične za zarazu virusom korona. Mi ćemo i dalje preuzimati mjere s ciljem poštovanja preporuka Vlade Republike Srpske i njenih institucija radi ograničavanja širenja zaraze“, rekao je Savić.

On je dodao da opština Milići od danas radi smanjenim kapacitetima, jer je dio zaposlenih, koji imaju mogućnost obavljanja radnih zadataka od kuće, upućen na taj sistem rada.

„Štab za vanredne situcije namjerava da ramotri mogućnost formiranja karantina za smještaj 100 lica u slučaju većih potreba“, izjavio je Savić.

On je dodao da je do sada samo jedno lice sankcinisano zbog kršenja obaveze o samoizolaciji i policijskom času.

Tom licu odmah je izrečena kazna od 500 KM za kršenje pravila o policijskom času, a biće mu određena i novčana kazna za narušavanje obaveze o samoizolaciji.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare