Odobrena primjena buster doze vakcine protiv virusa korona

0
Ilustracija

BANJALUKA – Republički štab za vanredne situacije odobrio je primjenu buster doze vakcina protiv kovida 19 u Republici Srpskoj.

Štab je na jučerašnjoj sjednici donio Zaključak o primjeni buster doze vakcina protiv kovida 19 u Republici Srpskoj, nakon što se upoznao o informaciji o primjeni ove doze, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

U skladu sa donesenim zaključkom zadužen je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da odmah planira, organizuje i zajedno sa drugim zdravstvenim ustanovama, sprovede vakcinaciju stanovništva Republike Srpske buster dozom vakcina protiv kovida 19, te izda potvrde o sprovedenoj vakcinaciji.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske zadužen je da redovno izvještava Republički štab za vanredne situacije o aktivnostima u vezi sa ovim zaključkom.

Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o potrebi nabavke lične zaštitne opreme u javnim zdravstvenim ustanovama.

Štab je prihvatio informaciju o potrebi nabavke lične zaštitne opreme u javnim zdravstvenim ustanovama, za period od četiri mjeseca, s ciljem zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa korona.

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske zadužen je da za potrebe javnih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj sprovede postupke javnih nabavki robe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments