Odloženo suđenje Zoranu Renovici

0

U Osnovnom sudu u Sokocu danas je za 28. novembar odgođen glavni pretres u predmetu protiv bivšeg načelnika Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Zorana Renovice zbog njegovog zahtjeva da angažuje branioca. Portparol ovog suda Dragana Mačar rekla je novinarima da optužnica Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu od 3. jula tereti Renovicu za krivično djelo povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja.

Prema njenim riječima, Renovica je kao službeno lice zloupotrebom svog položaja grubo zlostavljao, zastrašivao i tjelesno povrijedio maloljetnika čiji su inicijali Ć.M. sa Pala čime je počinio navedeno krivično djelo.

Policija je 17-godišnjeg Ć.M. pretukla krajem marta na putu Pale – Jahorina, u mjestu Trijanga, a kada su utvrdili da su pogriješili identitet mladića, pustili su ga rekavši da se „našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme“.

Zbog ovog slučaja, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo smijenio je 3. aprila dotadašnjeg načelnika CJB Istočno Sarajevo Zorana Renovicu i na tu dužnost imenovan je Radenko Vasiljević, koji je do tada obavljao Funkciju zamjenika načelnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare