Odlični uslovi za skijanje i dosta zabavnog sadržaja

0
Jahorina

Uslovi za skijanje na Jahorini su odlični, s obzirom da je proteklih dana bilo novih padavina, tako da na stazama trenutno ima između 25 i 35 centimetara snijega, a van staza i do 50 centimetara.Vidljivost na planini je dobra i svi putni pravci prema Jahorini su prohodni.

Portparol Olimpijskog centra Sanja Ćeremidžić rekla je Srni da su danas u funkciji šestosjedi “Poljice”, “Skočine”, “Ogorjelica jedan”, ski-liftovi “Poljice”, “Rajska dolina”, “Olimpik”, kao i ski-poligon „Bistrica”.

“Do nedjelje, 21. januara, aktivan je prvi od tri top-ski vikenda ove sezone, a Olimpijski centar odobrava popust svim posjetiocima Jahorine od 20 odsto na sve ski-karte koje se kupe i koriste u tom terminu. Nakon ovog termina, biće organizovana još dva u narednom periodu”, istakla je Ćeremidžićeva.

Prema njenim riječima, do juče je na planini boravilo oko 57.000 skijaša, od čega je samo u januaru bilo oko 37.000.

“Radujemo se što na Jahorini imamo dosta sadržaja zabavnog, ali i ozbiljnog takmičarskog karaktera i sigurni smo da će planina biti odlična destinacija ovog vikenda za takmičare širom Evrope, ali i za sve rekreativce i skijaše kako iz BiH, tako i regiona”, navela je Ćeremidžićeva.

Olimpijski centar “Jahorina” organizuje i noćno skijanje svakog petka, subote i nedjelje u terminu od 18.00 do 21.00 čas na stazi “Poljice” i ski-liftu “Poljice”.

“Svi oni koji posjeduju dnevnu kartu i taj dan skijaju imaju pravo na korištenje noćne staze besplatno”, pojasnila je Ćeremidžićeva.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana snijega, juče su najmlađi posjetioci imali popust od 50 odsto na poludnevne i dnevne ski-karte, kao i besplatno korištenje ski-vrtića “Poljice” i ski-poligona “Bistrica”.

Sutra i u nedjelju na Jahorini će biti održano međunarodno takmičenje u alpskim disciplinama Fis kup “Jahorina 2018”. Takmičenja u disciplinama slalom i veleslalom biće održana na stazi Prača-Skočine, apočinju u 9.00 časova.

Fis kup “Jahorina 2018” ujedno je i jedna od testnih trka za Olimpijadu mladih Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/ 2019. godine.

Povodom otvaranja Fis trke “Jahorina 2018” danas će na Jahorini biti održana konferencija za novinare kojoj prisustvovati i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments