Odlični rezultati omladinaca na prvom takmičenju Škole streljaštva

0

ROGATICA – Nakon dva mjeseca rada u Školi streljaštva koju je pokrenuo Streljački klub „Rogatica“ održano je i prvo klupsko takmičemnje u omladinskim kategorijama. Treneri i instruktori streljaštva Zdravko Šubara i Marko Ostojić ističu da su prezadovoljni postignutim rezultatima i da su za kratko vrijeme došli do izražaja talenti koji bi u budućnosti mogli postizati vrhunske rezultate u ovom atraktivnom sportu.

U kategoriji pionira prvo mjesto je osvojio Strahinja Jagodić sa 158 krugova, drugi je bio Pavle Radojević koji je upucao deset krugova manje; na treće mjesto plasirao se Ivan Ikonić sa 144 pogotka u metu. Među juniorkama najbolja je bila Marija Lošić koja je pogodila 176, druga je bila Jovana Nedić sa jednim krugom manje, upucala je 175, a treće mjesto osvojila je Jelena Mirković sa 165 krugova. Među juniorima najprecizniji je bio Miloš Janković sa 175 pogodaka, drugu poziciju zauzeo je Siniša Nedić koji je pogodio 162 kruga, dok je treće bio Nikola Tanović sa 157 osvojenih krugova.

Posebno treba istaći mladog Mihaila Ćajića koji još nije napunio osam godina, a postigao je solidan rezultat sa 110 postignutih pogodaka. Njegov nastup još više dobija na važnosti kad se doda da nije pucao sa odgovarajućim oružjem koje bi po propozicijama bilo adekvatno njegovom uzrastu.

Na kraju treba istaći da je škola streljaštva u potpunosti ispunila očekivanja, a već 15. juna na Sokocu slijedi pionirsko prvenstvo Republike Srpske na kome bi mladi strijelci SK Rogatica „ako se po jutru dan poznaje“ mogli postići dobre rezultate.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare