Од‌јељење вртића у Мокром прославило први рођендан

0

Паљанско Од‌јељење вртића „Бубамара“ у Мокром прославио је данас годину дана рада, а начелник општине Пале Бошко Југовић уручио је тим поводом малишанима пригодне поклоне.

Југовић је рекао да је посјетио од‌јељење вртића у оквиру обиљежавања Нед‌јеље д‌јетета, те да се инвестиција општине Пале у реконструкцију и прилагођавање дијела простора Основне школе Мокро за потребе вртића показала оправданом.

„Данас свједочимо да ово од‌јељење вртића служи сврси, да је ту значајан број наших малишана и да се, на нашу радост и задовољство, тражи и мјесто више за боравак, што је свакако оптимистичан и охрабрујући податак за локалну заједницу имајући у виду чињеницу да су многе средине суочене са одливом становништва“, изјавио је Југовић новинарима.

Он је рекао да се види труд руководства вртића, васпитача, али и родитеља са д‌јецом.

Југовић поручује да ће општина Пале наставити да субвенционише трошкове услуга вртића како би се задржала прихватљива цијена за боравак д‌јеце.

Он додаје да локална заједница наредне године планира изградњу новог, савременог обданишта на Палама с намјером да створе услове да сви заинтересовани родитељи своју д‌јецу могу уписати у предшколске установе.

Директор Д‌јечијег центра „Бубамара“ са Пала Вања Југовић каже да се прије годину дана јавила потреба за отварањем од‌јељења вртића у Мокром, те да захваљујући улагањима локалне заједнице у обнову девастираних просторија које им је уступила Основна школа Мокро, данас имају прелијепе просторије и 75 метара квадратних у којима борави мјештовита вртићка група.

Југовићева је похвалила иницијативу начелника за изградњом још једног вртића на Палама, јер им је преко потребан простор за мјешовиту јасличку групу.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare