Odigrana utakmica za pomoć za liječenje mladog golmana

0

ISTOČNO SARAJEVO – Bivši fudbalski reprezentativci, veterani Fudbalkog kluba „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva i sportski radnici uključili su se u akciju prikupljanja pomoći za liječenje mladog golmana „Slavije“ Miloša Božovića, koji je u komi od avgusta 2014. godine kada je na utakmici zadobio tešku povredu glave.
Večerašnjoj utakmici u malom fudbalu u sportskoj dvorani „Slavija“ u Istočnom Sarajevu odazvali su Elvir Bolić, Mirza Varešanović, Zoran Samardžija, Nermin Šabić, Edin Čurić, Refik Šabanadžović, Slaviša Vukičević, Zijo Švrakić, Semjon Milošević, Vedin Musić, Muhamed Konjić, Almir Turković, Zoran Šumar, Adnan Gušo, Vlatko Glavaš, Mirso Ibrić, Dragan Škrba.

Veteran Fudbalskog kluba „Slavija“ Sretko Vuksanović nada se da će ova akcija uroditi plodom i da će se Božović što prije izliječiti i vratiti na teren.

Bivši reprezentativac BiH Muhamed Konjić kaže da se uvijek odaziva na humanitarne akcije ovog tipa i da se nada da će biti uspješna, a mladi Božović ponovo izaći na teren.

„Ovdje imamo nešto posebno što pokazuje se da sport i nesreća imaju tu moć da ujedine ljude. Ono što se dogodilo Božoviću je velika nesreća ali je odgovor sporstkih radnika i sportista sa željom da pomognu nešto fenomenalno“, rekao je Konjić novinarima.

Ova humanitarna akcija uslijedila je na inicijativu sportskih novinara Istočnog Sarajeva.

Sportski novinar Sinan Sinanović zahvalio je svim sportskim novinarima i sporskim radnicima koji su prihvatili inicijativu i pokazali solidarnost da se pomogne Milošu Božoviću.

Devetnaestogodišnji Miloš teško je povrijeđen na utakmici juniorskih ekipa „Slavije“ i „Zvijezde“ iz Gradačca. On se nalazi u komi uprkos naporima ljekara, višemjesečnom liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu i velikom broju operacija.

Nada za njegovo uspješno liječenje je boravak u najprestižnijoj njemačkoj i svjetskoj klinici „Šmajder“ u gradu Alensbahu kod Štutgarta. Troškovi liječenja u ovoj medicinskoj ustanovi za tri mjeseca iznose 131.040 evra, a transport medicinskim helikopterom košta 17.400 evra.

Revijalna utakmica ekipa „Humane Zvijezde“ i „Veterani Slavije“ završena je neriješeno, rezultatom 6:6, a pobjednici su svi koji su pomogli mladom golmanu „Slavije“.

Inicijatori večerašnje utakmice saopštili su da će se u humanitarnu akciju prikljupljanja sredstava za liječenje mladog golmana „Slavije“ uključiti i fudbalska „A“ reprezentacija BiH tokom idućeg okupljanja.

Porodici Božović može se pomoći i uplatom na namjenski žiro račun za Miloša Božovića broj: 562-01281157692-32 kod NLB banke Istočno Sarajevo, te uplatom iz inostranstva na devizni račun IBAN: BA395620128126402663 Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža, Trg Kralja Aleksandra pet, 71123 Istočno Sarajevo, te SVIFT BIC: RAZBBA22 NLB banka Milana Tepića br. 4, 78000 Banjaluka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare