Odigrana predstava „Poslednja pesma“

0
Odigrana predstava

U Kulturnom centru Pale sinoć je odigrana pozorišna predstava „Poslednja pesma“ o srpskom pjesniku i diplomati Jovanu Dučiću, rađena po tekstu Anite Panić.

Producent predstave Vladimir Kordanović rekao je novinarima da je predstava nastala povodom 70 godina od smrti Jovana Dučića, te da govori o njegovim posljednjim danima u Geri u Americi.

Kordanović je naveo da je Dučića poslala vlada tadašnje Kraljevine u misiju.
Prema njegovim riječima, htjeli su da ga sklone kao jednog od vrsnih srpskih intelektualaca, pa se tokom predstave otkrivaju mnoge stvari iz njegovog privatnog i društvenog života.

„Predstava je nastala 2013. godine u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji i Vlade Republike Srpske“, napomenuo je Kordanović i dodao da je do sada igrana 40 puta širom Srpske, Srbije i Kanade.

Nebojša Kundačina koji glumi Jovana Dučića kaže da je specifičnost predstave u tome što se ona bavi njegovim biografskim životom, te da je u jednom smislu rekonstrukcija onoga šta je ostavio iza sebe.

Izvođenje predstave u zajedničkoj organizaciji obezbijedili su Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u realizaciji Udruženja dramskih umjetnika Srpske „Una Film“ iz Beograda.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare