Odigrana predstava „Hor bečkih dečaka“

1

Glumci Dragan Petrović Pele, Slobodan Ninković i Irfan Mensur sinoć su na Palama odigrali predstavu „Hor bečkih dečaka“ u produkciji „Jugoarta“ iz Beograda.

Glumac Slobodan Ninković rekao je da riječ o tragikomičnoj sudbini trojice mladića koji pokušavaju da nađu rješenje za svoje probleme.

„To je duhovita tragikomedija o našem mentalitetu i ljudima u Beču koji sanjaju bolju budućnost, a bore se za sadašnjost i preživljavanje. NJih trojica nadaju se da će im to uspeti, ali shvataju na kraju da nije problem u mestu nego u njima samima“, izjavio je Ninković i dodao da je predstava izvedena 89 puta.

Ninković je rekao da on glumi DŽonija, čovjeka koji drugima obećava bolji život u Beču, organizuje im smještaj i to u podrumu, kao i poslove koje Austrijanci ne žele da rade.

On je objasnio da sva tri lika dolaze do zaključka da je potrebna druga vrsta promjene, a ne samo promjena mjesta življenja.

Ninković je istakao da će predstava „Hor bečkih dečaka“ sutra biti izvedena u okviru takmičarskog dijela 23. Međunarodnog festivala malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu, te izrazio nadu da publika uživati.

Predstava, koja je odigrana u Kulturnom centru Pale, rađena je po tekstu Miroljuba Nedovića, a u režiji Irfana Mensura.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Divna predstava!