Odigrana pozorišna predstava u čast jubileja

0

MILIĆI – Predstava „LJubavni život Marka molera“ u režiji Željka Stjepanovića odigrana je večeras u Milićima, povodom obilježavanja 60 godina postojanja Kompanije „Boksit“.
U predstavi Narodnog pozorišta Republike Srpske glavne uloge igraju Miljka Brđanin, Snježana Štikić i Željko Erkić.

Pomoćnik izvršnog direktora za turizam i kulturne aktivnosti u Kompaniji „Boksit“ Milenko Lalović rekao je Srni da će raznovrsna kulturna dešavanja, povodom jubileja ove kompanije biti organizovana tokom cijele godine.

„U narednom periodu ovdje će gostovati mnoge poznate pozorišne trupe iz Republike Srpske i Srbije“, rekao je Lalović.

Režiser Željko Stjepanović istakao je da je komedija „LJubavni život Marka molera“ rađena po motivima komada „Soboslikar“ Donalda Čerčila i bavi se pitanjem muško-ženskih odnosa.

On je dodao da je predstava nastala u produkciji Udruženja za dramske umjetnosti „Cvrčak“ i na redovnom je repertoaru Narodnog pozorišta Republike Srpske.

„Predstavu igramo već jednu sezonu i ima i te kako dobar odjek kod publike. Uvijek su nam u Banjaluci ili bilo gdje da gostujemo pune sale i publika uvijek izađe zadovoljna“, rekao je Stjepanović.

Publika u Milićima večeras je imala priliku da na sceni Doma rudara vidi i Željka Erkića, rođenog Milićanina, koji je do sada ostvario niz sjajnih pozorišnih i filmskih uloga, između ostalog, i u kultnoj seriji „Ubice moga oca“.

Erkić je Srni rekao da trenutno radi na nekoliko projekata.

„Pripremamo uporedo dvije predstave i to `Zločin i kazna` od Dostojevskog, u Narodnom pozorištu Republike Srpske, a radimo i komediju `Do posljednjeg daha`. Snimaćemo i novu seriju `Kosti`, koja je nastavak serije `Meso`“, rekao je Erkić.

U milićkom „Boksitu“ ističu da je večarašnja predstava i svojevrsan poklon ženama Milića za 8. mart – Dan žena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare