Odigran dječiji igrokaz „Kad bi školske klupe znale da govore“

0

SOKOLAC – U Parohijskom domu crkve „Romanijska Lazarica“ 18.aprila održan je dječiji mini-pozorišni igrokaz pod nazivom „Kad bi školske klupe znale da govore“. Predstava je nastala u okviru inkluzivnog projekta prevencije nasilja među vršnjacima pod nazivom „Smanjimo negativno aktivnim učešćem u promjenama“ , čiji je pokretač Udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“ u saradnji sa Udruženjem građana „Aurora“ Sokolac.

Finansijski pokrovitelj projekta je Međunarodna organizacija World Vision.

Snježana Bašević, predsjednica udruženja „Podrška“ Sokolac, rekla nam je da je u okviru ovog projekta koji je počeo još u septembru bilo organizovano i donatorsko veče, kao i kreativna i dramska radionica iz kojih je proizašao i ovaj igrokaz, koji govori o vršnjačkom nenasilju.

Dramsku radionicu je vodila Jelena Dundić, predsjednica Udruženja građana „Aurora“, koja je napisala i tekst za igrokaz.

„Ova predstava je produkt četvoromjesečnog rada sa djecom, u pitanju je pozorišna predstava inkluzivne radionice u koju su bila ravnopravno uključena djeca iz osnovne škole kao i djeca sa posebnim potrebama. Ono što ovoj radionici daje poseban značaj je činjenica da je došlo do uvezanosti djece, kao i do razvoja drugarstva i međusobne socijalizacije bez obzira na različite sposobnosti i interesovanja, što je i bio naš osnovni cilj“, istakla je Jelena Dundić.

Iz Udruženja navode da u skorije vrijeme imaju u planu implementaciju još projekata sličnog karaktera.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare