Odgođeni književni susreti

0

VLASENICA – Deseti „Lučini književni susreti“, koji su trebali da budu održani 24. i 25. jula u Vlasenici, u organizaciji Književnog kluba „Luča“ iz te opštine, odgođeni su zbog pogoršane epidemiološke situacije.

„Manifestaciju smo do sada organizovali dostojanstveno sa mnogo naših književnika iz Srbije, Crne Gore, imali smo goste iz dijaspore. Plan je bio da nam prve večeri gosti budu pisci sa Kosova i Metohije, ali ovog puta to nije moguće. Naše susrete je posjećivalo sigurno više od 50 ljudi, tako da smo primorani da ovu manifestaciju za sada odgodimo“, rekao je Srni predsjednik Kluba Aćim Todorović.

Članovi Književnog kluba „Luča“ će simbolično 24. jula posjetiti spomen-groblje poginulim ratnicima Šumadijske divizije 1914. godine i položiti cvijeće na Ružinoj vodi, što su činili i ranijih godina, pridržavajući se preporuka Opštinskog kriznog štaba izdatog zbog virusa korona.

Književni klub „Luča“ osnovan je 2011. godine, a okuplja 30 aktivnih članova iz Vlasenice, Bratunca, Srebrenice, Šekovića, Zvornika i Han Pijeska.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare