Odblokiran granični prelaz Karakaj

0

ZVORNIK – Autoprevoznici regije Birač odblokirali su granični prelaz Karakaj, između Republike Srpske i Srbije, za teretni saobraćaj, potvrdio je večeras Srni predjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport regija Birač i Semberija Mladen Golić.

Golić je rekao da su prevoznici, poštujući preporuku Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, odblokirali ovaj granični prelaz za teretni saobraćaj.

On je naglasio da prevoznici sa kamionima ostaju na graničnom prelazu Karakaj izvjesno vrijeme da vide kako će se okončati dogovori između nadležnih struktura vlasti za ovu oblast.

Autoprevoznici regije Birač blokirali su danas u 12.00 časova granični prelaz Karakaj, između Republike Srpske i Srbije, za teretni saobraćaj, dok su sva druga vozila, odnosno putnički automobili, autobusi, kola hitne pomoći i vatrogasna vozila slobodno prelazila granicu.

Golić je ranije rekao da prevoznici traže stavljanje van snage Pravilnika o uslovima licenciranja, te da se protive edukaciji vozača u Širokom Brijegu za koju se izdvajaju veliki novci, onemogućavanje funkcionisanja Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske sa Ministarsvom transporta i komunikacija BiH, kao velikim nametima na depozit prvog vozila koji iznosi 9.000, a za svako drugo vozilo 5.000 evra.

Udruženje ove regije broji 300 prevoznika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare