Odato priznanje učenicima generacije

0

Gradonačalnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković organizovao je u srijedu tradicionalni prijem za učenike generacija četiri srednje škole sa područja grada, ističući da je ovo prilika da se najboljima oda priznanje.

„Ovo je deseta godina zaredom kako grad Istočno Sarajevo skromnim poklonima i novčanom nagradom odaje priznanje za postignuti uspjeh najboljim srednjoškolcima“, rekao je Vuković novinarima, čestitajući učenicima, roditeljima, profesorima i direktorima škola.

Učenicima generacije iz srednjoškolskih centara „Pale“, „Istočna Ilidža“, „Vasilije Ostroški“ sa Sokoca, te „28. jun“ iz Istočnog Novog Sarajeva danas su uručeni jednokratni vaučeri od 500 KM, a Gradska uprava se obavezala da će im u narednoj godini dati stipendiju od 1.000 KM bez konkursne procedure.

Vuković je podsjetio da je grad nadležan za finansiranje troškova za ove četiri srednje škole, kao i da godišnje izdvaja oko 450.000 KM.

On je naveo da će od četiri učenika generacije, dva nastaviti studiranje na Mašinskom i Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a dva na fakultetima u Beogradu i Novom Sadu.

„Dužni smo da kao Gradska uprava utičemo na mlade da život nakon školovanja nastave u Istočnom Sarajevu, ne braneći im da znanja stiču negdje drugo“, istakao je Vuković i dodao da se nada da će svi oni doprinijeti razvoju lokalnih zajednica i Republike Srpske.

Učenik generacije Srednjoškolskog centra „Pale“ Sara Gluhović rekla je da planira da nastavi školovanje na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te da očekuje da će imati podjednako uspjeha u nastavku školovanja.

Ona je navela da joj mnogo znači što su grad Istočno Sarajevo, kao i opština Pale prepoznali njen trud i uspjeh, te da se nada da će ova praksa biti nastavljena.

Učenik generacije iz Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ sa Sokoca Miloš Radović, koji planira da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, zahvalio je Gradskoj upravi što je prepoznala njegov trud i zalaganje koje je uložio u školovanje.

Učenik generacije iz Srednjoškolskog centra „28. juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva je Pavle Glogovac, dok je Filip Jokić đak generacije iz Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare