Odata počast za 14 boraca iz Pribnja

0

Služenjem parastosa i polaganjem cvijeća na mjesnom spomen obilježju za 14 poginulih boraca iz Pribnja, predstavnici Boračke organizacije Pale odali su juče počast stradalim u proteklom odbrambeno–otadžbinskom ratu.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina rekao je Srni da svake godine na Vidovdan ova boračka organizacija, prema svom kalendaru za obilježavanje značajnih datuma i događaja iz proteklog rata, organizuje parastos za poginule borce sa tog prostora.

„Na ovaj način njegujemo i čuvamo tekovine odbrambeno – otadžbinskog rata, koje imaju ogromne vrijednosti, a najveća je Republika Srpska. Naša želja je da to bude i obaveza budućih generacija“, rekao je Parađina.

On je naglasio da je odlučnošću i mudrošću određenih ljudi srpskog nacionalnog korpusa, početkom devedesetih godina spriječen planirani treći genocid nad srpskim narodom, te da je obaveza svih bila da se odbrani nejač, vjekovna imanja i sloboda.

„To smo platili skupom cijenom i zbog toga insistiramo na njegovanju ovih vrijednosti. Borili smo se za Republiku Srpsku koja se mora odužiti svojim stvaraocima i braniocima“, naglasio je Parađina.

On smatra da se više pažnje mora posvetiti djeci poginulih boraca, naročito prilikom zapošljavanja, te apelovao na vlasti da pokažu maksimalno jedinstvo u rješavanju ključnih pitanja.

„Niko ne smije napraviti kompromis na štetu srpskog naroda i Republike Srpske“, kategoričan je Parađina.

Današnjem događaju prisustvovali su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, boračke organizacije, ratni komandanti, te predstavnici resornog ministarstva Republike Srpske, Grada Istočno Sarajevo i opštine Pale, kao i srpski predstavnik u zajedničkim institucijama BiH Boško Tomić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare